Paardencoaching - renew-you.nl
Paardencoaching is een ervaringsgerichte manier van coaching met een diepgaande werking die leidt tot veel zelfkennis en inzichten. Het paard of de pony reageert met zijn gedrag en lichaamstaal op de persoon die wordt gecoacht en ik vertaal deze boodschappen en begeleid het proces.
paardencoaching, paardencoach, coach, spiegelen met paarden, pony, pony coach, begeleider, helende werking
1051
page-template-default,page,page-id-1051,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
Photography by Annie Spratt

Ik zal trachten om in woorden te vatten wat het begeleiden samen met paarden voor mij betekent. Het omschrijven hiervan is niet eenvoudig omdat het eigenlijk voorbij gaat aan woorden en het draait om de ervaring.

Ik zal mijn best doen om uit te leggen wat paarden voor ons kunnen betekenen op een andere manier dan we tot nu toe gewend zijn. Ik gebruik de term paarden maar alles geldt uiteraard ook voor pony’s.

In de 65 miljoen jaar waarin paarden op aarde leven hebben ze een zeer geavanceerd zenuwstelsel ontwikkeld om te kunnen overleven. Ze zijn lichamelijk veel beter uitgerust dan de mens en pikken alle signalen die door de omgeving worden uitgezonden feilloos op. Paarden reageren fysiek op de zaken die voor mensen te pijnlijk zijn om in de ogen te kijken. Deze fysieke uitingen kunnen ons veel vertellen over ons zelf en ons ene zuivere spiegel voorhouden.

Paarden zien de wereld als een geheel waarbij niets mag worden uitgesloten dus hun reactie komt daar ook vandaan. Paarden kunnen door middel van hun gedrag laten zien wat er zich in ons innerlijk en onbewuste afspeelt. Zo kunnen we weer contact maken met delen van onszelf waar we zelf niet meer bij kunnen komen door bijvoorbeeld een vervelende ervaring.

Wat kunnen paarden voor jou betekenen?

Dingen die je in de weg kunnen zitten maar waar je niet bewust van bent kunnen tijdens een sessie op een heldere en liefdevolle wijze aan het licht komen zodat je hiermee kunt dealen om je volle potentie te kunnen leven. 

Je kunt een paard niet voor de gek houden, ze prikken dwars door afweermechanismen en verhalen heen. Ze laten je zien en ervaren wie je werkelijk bent.

Paarden zijn van nature systemisch ingesteld en altijd aanwezig in het hier en nu. Ze kunnen je onder meer laten ervaren wat jouw plek in het leven is zodat je in je eigen kracht kan komen te staan.

De sessies met paarden hebben een diepgaande werking die leidt tot veel zelfkennis en inzichten.

Het contact met paarden heeft daarbij een helende werking, dit is ook wetenschappelijk bewezen (zie voor meer info de pagina artikelen). Momenteel worden er in meerdere landen onderzoeken verricht naar de inzet van paarden en pony’s bij diverse soorten therapieën.

Begeleiding

Mijn rol tijdens de sessie is terughoudend, het is niet aan mij om iets op te lossen of de antwoorden in te vullen want het gaat voorbij aan het weten, het gaat om de ervaring waar weinig woorden voor nodig zijn. 

Ik schep als begeleider het kader waarbinnen het gebeurt en waarborg de veiligheid.

Ik wil benadrukken dat ik geen mensen kan helpen die met zware psychische problemen kampen, mijn begeleiding is daarvoor niet geschikt.

Mocht je meer informatie wensen over paardencoaching of een afspraak willen maken mail dan naar info@renew-you.nl

Reviews:

Wat een ontzettend bijzondere ervaring heb ik gehad bij jou, Peggy. Prince de grote pony en de twee Shetlanders, Ginger en Moontje hebben mij perplex doen staan. Hoe bijzonder dat deze prachtige wezens weten uit te beelden waar je in het “dagelijks” leven tegen aanloopt of er wordt iets uitgebeeld waar je zelf misschien nog geen weet van hebt. Confronterend maar met veel liefde hebben ze mij de ogen doen openen. Peggy, dankjewel voor het fijne coachen tijdens deze prachtige sessie. Het voelt zo natuurlijk aan hoe jij te werk gaat, daarnaast heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Ik voel me echt een stuk lichter en weet waar ik mee aan de slag kan, zo waardevol! En natuurlijk een diepe buiging en dank voor jouw lieve mooie paardjes, ik kom heel graag nog een keer terug. “